Artikler mar 8, 2023 2 minutter

EHF fakturering – slik kommer du i gang

EHF fakturering gjør at bedrifter i Norge, Sverige og Finland kan sende fakturaene sine elektronisk. Det er et standard format for elektronisk fakturering. Datalex gjør det enkelt å komme i gang med EHF fakturering – bare se her! 

Enkelt forklart – EHF fakturering

Kort fortalt er EHF elektronisk forsendelse av faktura og kreditnota. EHF står for Elektronisk Handelsformat. Og bruk av EHF fakturaer vil gjøre prosessen enklere for både leverandører og mottaker. Siden 2012 ble det påkrevd av staten at faktura og kreditnota skal sendes i standard EHF-format. Og siden 2015 ble alle norske kommuner pålagt å sørge for at alle virksomheter skal kunne sende faktura i EHF-format til deres institusjoner.

Fordelene med EHF

Når advokatfirmaet skal sende faktura, har det tidligere vært vanlig å sende disse på e-post direkte til kunden. Men nå er det blitt mer vanlig å benytte EHF for utsending av faktura. Her er flere av fordelene ved å bruke elektronisk fakturering:

  • Reduserte kostnader – Med elektronisk fakturaflyt vil du spare advokatvirksomheten for kostnader. Kopiering, konvolutter og porto vil være et glemt kapittel.
  • Sendes direkte til mottaker – Ved oppretting av EHF fakturering, vil virksomhetens økonomisystem sende dokumentene direkte fra deres system til kundens økonomisystem. Dermed vil alle fakturaer gå direkte til mottaker.
  • Rask forsendelse – EHF-fakturaene vil mottas av kunden raskere enn dersom du hadde sendt fakturaen via post, og vil dermed også øke sannsynligheten for et raskere oppgjør.
  • Sikker sending – Det er sikrere å sende faktura ved bruk av EHF fremfor e-postfakturaer. Ved sending av EHF faktura forebygger du uautorisert tilgang og sørger for en god kvalitet på leveransen.
  • Pålitelig og mindre feil – Ettersom EHF-fakturaer leses automatisk vil det sikre at regnskapstallene automatisk oppdateres raskere og reduserer risikoen for feil.
  • Alt på ett sted – Du slipper bekymringen for at fakturaen vil forsvinne under transport, og alle dokumenter kan hentes ut fra ett og samme system.
  • Bærekraftig løsning – Med EHF fakturering vil du eliminere behovet for papirfakturaer.

EHF fakturering med Datalex – slik gjør du det

Send faktura og kreditnota uten forsinkelser! For å ta i bruk EHF fakturering gjennom Datalex dokumenthåndteringssystemet ditt, er det en meget enkel fremgangsmåte. Her forteller vi hvordan du kan benytte EHF fakturering hos Datalex:

  1. Gå til Regnskap > Faste opplysninger > Fast informasjon for faktura. I nederste ruten, for EHF-faktura, må du krysse av for «EHF-faktura aktivert». Dette gjøres bare en gang.
  2. Når du registrerer klienter som er næringsdrivende registrerer du også deres organisasjonsnummer.
  3. I fakturaprogrammet vil Datalex automatisk kontrollere over nettet om vedkommende næringsdrivende tar imot EHF-faktura. Denne kontroll gjøres mot det sentrale ELMA-registeret. Hvis fakturamottaker har klargjort for slikt mottak vil Datalex automatisk foreslå at fakturaen skal lages som en EHF-faktura og sender denne over nettet direkte til fakturamottakers elektroniske fakturamottakssystem.

Alle fakturaer i Datalex kan overstyres og sendes på ønsket måte. Dersom systemet foreslår å sende faktura som EHF-faktura, kan du likevel velge å ta bort dette valget. Vi anbefaler likevel at du holder deg til å sende fakturaen i det formatet Datalex foreslår.

Send EHF faktura med Datalex

Ved å benytte EHF faktureringsformat gjennom Datalex vil du enkelt kunne samhandle elektronisk med dine kunder og leverandører. Og alt er utført på en trygg, enkel, sikker og effektiv måte. EHF fakturering passer godt for alle type virksomheter, og er særlig anbefalt for deg som arbeider i en advokat virksomhet.  EHF faktura erstatter utsending av faktura som vedlegg i e-posten og vil forenkle prosessen med utsending og oppfølging av fakturaer. Ta kontakt med Datalex for oppretting av en EHF-faktureringsløsning i ditt Datalex-system!

Kontakt Datalex

Ønsker du å vite mer?

Ta kontakt med oss!

Vi elsker å prate om Datalex. La oss høre fra deg, vi tar gjerne en prat om Datalex, løsningene vi leverer til våre kunder og hva vi kan gjøre for å gjøre hverdagen din mye bedre!